Wie ben ik?

Ervaring

Ik zal mij even voorstellen: ik ben Ellen Corporaal, GZ-psycholoog en alweer ruim 16 jaar werkzaam bij diverse instellingen/praktijken waar ik veel ervaring op heb mogen doen met het geven van individuele therapie en ook groepstherapieĂ«n – veelal binnen een (poli)klinische setting bij zowel volwassenen als kind-en jeugd.

Ik heb diverse opleidingen naast mijn werk gedaan zoals schematherapie (ook voor groepen), EMDR, ACT en Cognitieve Gedragstherapie, en heb ook ervaring in het geven van supervisie en werkbegeleiding aan collega’s.

Op dit moment werk ik ook bij Grip Psychologen: een kleinschalige instelling in Amsterdam. Hier ben ik ook (plaatsvervangend) praktijkopleider van de GZ-opleiding en geef ik werkbegeleiding aan GZ-psychologen in opleiding.

Naast het werken in een praktijk of instelling heb ik altijd de wens gehad om een eigen praktijk op te richten. Nu ik zelf moeder ben geworden merk ik hoe belangrijk het is werk te blijven doen wat dichtbij mijzelf ligt. Daarom richt ik mij in mijn eigen praktijk vooral op vrouwen die zwanger zijn en hierdoor meer angst of somberheid ervaren, een moeilijke bevalling hebben gehad en/of erg moeten wennen in hun nieuwe rol als moeder. Ik kan me heel goed voorstellen dat de zwangerschap en moederschap je enorm veranderd en dit een groot life event is voor jou en je partner. Als moeder van twee jonge kinderen weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je gezien en gehoord te voelen, of ondersteuning te krijgen tijdens je zwangerschap, bevalling en/of ouderschap. In mijn eigen praktijk help ik je hier graag bij – mocht je problemen op dit vlak ervaren.

Hoe omschrijf ik mijzelf?

Ik ben 38 jaar oud, moeder van twee jonge 2 dochters en woonachtig met mijn partner in Amsterdam. Ik heb in Groningen gestudeerd en gewoond, en later nog in Zwolle. Ik ben opgegroeid in een klein plaatsje in Overijssel. In mijn gezin van herkomst is de liefde ontwikkeld om anderen te helpen. Het was belangrijk om wat voor de ander te doen en je hiervoor in te zetten. Tevens heb ik geleerd om vooral jezelf te mogen zijn en dingen te doen die jij leuk vind en bij jou passen. Dat heeft mij gevormd en dat draag ik zelf ook graag uit. Anderen verder helpen, maar ook jezelf ontwikkelen en uitdagen als mens. En niet te vergeten: dingen te doen die ook jou blij maken en soms ook de ander.

Ik ben een warm, sociaal, flexibel, open, gedreven en empathisch persoon. Tevens heb ik ook een spirituele kant, maar kan ik ook behoorlijk nuchter zijn waarbij mijn behandelingen ook veelal gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. In het contact staat voor mij veiligheid en verbinding centraal. Ik wil graag mensen zich gesteund voelen en ervaren dat ze er niet alleen voor staan.

Verder houd ik van dansen, zingen, tennissen/padellen, muziek, festivals en gezelligheid met mijn gezin, familie en vrienden.  

Werkrelatie

Waardevol is voor mij een fijne therapeutische relatie. Veiligheid en vertrouwen zijn belangrijk. Ik wil graag dat jij je op je gemak voelt en jezelf kan zijn. Samen vormen we een team, waarvan ik van jou een actieve werkhouding en eigen verantwoordelijkheid vraag, zodat we effectief aan je hulpvraag kunnen werken.

Opleidingen, cursussen, trainingen

Klinische en ontwikkelingspsychologie (afgerond in 2011 aan de Rijksuniversiteit Groningen )

GZ-opleiding, postmaster Psychologie opleiding (afgerond in 2017, PPO Groningen/Zwolle)

Bachelor of Social Work (afgerond in 2006 aan de Hanzehogeschool te Groningen)

Cursus psychische stoornissen bij zwangerschap, infertiliteit en pas bevallen moeders

Schematherapie voor jonge ouders

Schematherapie (basis&vervolgcursus KINGnascholing)

Groepsschematherapie cursus (Schematherapie in bedrijf)

EMDR (basiscursus KING Nascholing )

Acceptance and commitment therapy (ACT/EMDR centrum)

Cognitieve Gedragstherapie (PPO)

Cognitieve Gedragstherapie voor eetstoornissen (CREDO, CBT-E)

Supervisie en werkbegeleiding workshop (RINO)

Diverse andere trainingen